Грижа за вашата свещ

  1. Всяко първо палене на нова свещ е магия. Но е много важно първото горене да е между 3-4 часа. Това ще даде възможност на восъка да се разтопи равномерно до ръба на съда. Восъкът има памет. Когато изцяло е бил разтопен по повърхността, всяко следващо разтапяне изцяло ще създава равен слой и ще предпази свещта от вдлъбнатини. Не надвишавайте 4ч всяко едно палене.
  2. Най-добрият начин да загасите свещта е с уред за загасяне или да покриете току-що изгасена свещ с предмет, за да задържи максимално отделения пушек.
  3. Едно от най-важните неща за грижа за свещта е фитилът да бъде подрязван преди всяко палене. Когато фитилът стане твърде дълъг не може да поддържа нивото на восък равномерно и ще започне на пуши. Подрязването осигурява по-чисто горене и по-дълъг живот на свещта.
  4. Запалена свещ не трябва да има директен досег до въздушни течения (климатик, вентилатор, отворен прозорец). Ако пламъкът се движи твърде много, той няма да има достатъчно топлина за равномерно горене и топене на восък.
  5. Поставяйте запалена свещ на твърда, равна и стабилна повърхност.
  6. Никога не оставяйте без надзор горяща свещ или в лесен досег до деца, домашни любимци или вещи, които могат лесно да пламнат.
  7. Не оставяйте свещта да изгори до самия край. Преустановете палене, когато останалият восък е около 1cm. Недостатъчен восък, който да абсорбира топлината от пламъка ще нагорещи съда твърде много и може да се счупи.
  8. Винаги можете да почистите своя съд и да го използвате повторно. Вижте идеите, които имаме :)

 

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки